Pagrindinis

Nuotaikinga burbulų fiesta

Birželio 8 dieną Paliūniškio pagrindinės mokyklos kieme vyko edukacija „Muilo burbulų fiesta“. Džiugiai nusiteikę pradinių klasių mokiniai kartu su mokytojomis ir tėveliais rinkosi į pramogą, skirtą gerinti psichinę sveikatą ir švęsti mokslo metų pabaigą. Skaisčiai šviečianti saulė, vanduo ir muilo burbulai – viskas, ko reikia puikiai vasaros dienai ir teigiamoms vaikų emocijoms. 

Šventę mokiniams dovanojo edukatorė Eglė Rakauskienė. Renginio vedančioji  supažindino vaikus su muilo burbulais ir parodė, kaip reikia leisti didelius muilo burbulus. Vėliau kiekvienas išbandė savo jėgas pučiant didžiausią ar keisčiausią burbulą. Vaikai galvojo vasariškas svajones, linksmai visi drauge gaudė ir leido didžiulius muilo burbulus, didesnius už balioną, skaidrius kaip stiklas ir spalvingus kaip vaivorykštė, kurie privertė aikčioti kiekvieną. Matydami dangumi skriejančius ir ant nosies galiuko žaismingai sprogstančius muilo burbulus mokinukai nesitvėrėdžiaugsmu. 


Ši šventė vaikams suteikė daug džiugių emocijų. Kiekvienas stengėsi paleisti kuo didesnį burbulą, lenktyniavo, kuris išpūs daugiau burbulų, net bandė juos visus suskaičiuoti. Lauko aikštelėje vyko tikra burbulų fiesta. Pradinės mokyklos baigimo proga ketvirtų klasių mokiniai gamino atminimo medalius. Ant jo užrašė savo norą, spalvino gyvenimo medį, fotografavosi atminčiai. Pramoga suteikė vaikams nepamirštamų akimirkų, gerų emocijų ir puikią nuotaiką. Prieš išsiskirdami vasaros atostogoms visi patyrė buvimo džiaugsmą kartu su savo draugais. 

Sveikata – tai fizinė, dvasinė ir socialinė gerovė. Teigiamos emocijos – psichinės sveikatos vitaminai. Vaiko psichinė sveikata, kaip ir fizinė sveikata, yra be galo svarbi. Psichinė sveikata susideda iš mąstymo, jausmų ir elgesio. Ji įtakoja, kaip vaikas jaučiasi, mąsto, vertina save, bendrauja. Psichinė sveikata padeda susidoroti su pokyčiais, stresu ir kitais gyvenimo įvykiais. Šventės pabaigoje visi vieni kitiems palinkėjo sveikos ir nuotaikingos vasaros .

 2023 06 15 5

2023 06 15 6

2023 06 15 7

2023 06 15 8

                                                                Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Irena Kuklierytė

 

Joomla templates by a4joomla