Pagrindinis

Jau pasiekėme pirmosios pradžios pabaigą...

Pačiu gražiausiu metų laiku, vasarą, birželio 7 dieną Paliūniškio pagrindinės mokyklos 4 klasės mokiniai susiruošė į Kupiškio rajone esantį A. Petrausko muziejų. Jame buvome suplanavę atšvęsti Pradinės mokyklos baigimo išleistuves „Jau pasiekėme pirmosios pradžios pabaigą”. 

Šventę ketvirtokai pradėjo edukacine pamokėle „Pakišuolis“. Buvo puiki proga aptarti senųjų laikų žmonių gyvenimo sąlygas, mitybą bei tradicijas su papročiais.  Ketvirtokai  turėjo galimybę pasigaminti patys pakišuolį ir po to juo pasigardžiuoti užsigerdami daržovių sultiniu. Tai jie atliko labai entuziastingai ir nuotaikingai.

Diena buvo labai puiki. Sodybos šeimininkai neleido mums liūdėti. Apžiūrėjome visas muziejaus ekspozicijas, išradingai žaidėme įvairius žaidimus, linksminomės bei sukome galveles įmindami senovines mįsles. 

Vėliau susėdę prie savo ir mokytojos atsivežtų vaišių stalo ketvirtokai džiaugėsi ir graudinosi. Smagu, kad užaugome jau tokie dideli, smagu, kad pirmasis mokslo laiptelis jau įveiktas, bet ir neramu – kaip greitai prabėgo laikas ir kas laukia ateity... Nors tai tik keturių klasių įveiktas etapas, bet labai jaudinantis. Tai išėjimas į kitą, aukštesnę ir daug žadančią mokslo pakopą.

Džiugino visų mūsų linksmumas, prisiminimai, pakili nuotaika, draugiškumas, vienybė. Išvyką vainikavo bendra V. Kernagio daina „Baltos lelijos“.

2023 06 13 7

2023 06 13 8

2023 06 13 9

2023 06 13 10

Pradinių klasių mokytoja Danutė Lukoševičienė

Joomla templates by a4joomla