Pagrindinis

Lietuviais esame mes gimę

„ Tėvynė, mūsų žemė, saulė, miškas. Tėvynė, iškilmingas obeliskas...“ tokiais žodžiais Tiltagalių skyriaus ugdytiniai pradėjo renginį, skirtą Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Šventės vedantieji, ketvirtokai Merita ir Elvinas, pakvietė tėvelius, svečius, visus šventės dalyvius sugiedoti Tautišką giesmę. 

Šventiškai nusiteikę vaikai savo pagarbą ir meilę Tėvynei reiškė skambiomis dainomis, šokiais. Mažieji darželio ugdytiniai Tėja, Elzė, Gabija ir Kajus  Tėvynei skyrė poetų eiles apie gimtinę. Mokiniai dūdelėmis sugrojo linksmą polkutę. Urtė padeklamavo eilėraštį apie kunigaikštį Vytautą , o Adas – „ Visi mes Lietuvon“.

Džiaugiamės, kad šventėje dalyvavo Lietuvos nepriklausomybės akto signatarė Rasa Juknevičienė, Tiltagalių bendruomenės pirmininkė Laimutė Šutienė, mokyklos direktorė Daiva Morkūnienė.  Parlamentarė trumpai priminė Lietuvos nueitą kelią iki nepriklausomybės paskelbimo. Pabrėžė, kad šiai Kovo 11-ajai labai reikalinga Ukrainos pergalė. „Sveikindama su Kovo 11-ąja jus, sakau - Слава Украïнi!“- pasisakymą baigė kraštietė. Dėkojame Europos parlamentarei už mokyklos bendruomenei padovanotus inkilėlius.

Mokyklos direktorė Daiva Morkūnienė  pasveikino su gražia pavasario švente, Kovo 11-ąja. Pasidžiaugė puikiais mokinių mokymosi rezultatais, olimpiadų, konkursų nugalėtojams teikė padėkas. Vyravo puiki nuotaika, vaikų ir tėvelių akyse spindėjo gerumo, šilumos, meilės Tėvynei jausmas.

Antroje šventinės dienos dalyje pradinių klasių mokiniai dalyvavo viktorinoje „Ką žinau apie Lietuvą“. Viktorinos dalyviai pasiskirstė į keturias komandas. Mokiniai atlikdami užduotis pagilino žinias apie gimtąjį kraštą, praplėtė akiratį, ugdėsi komandinio darbo įgūdžius, smagiai bendravo.

Nors už lango šaltukas ir baltuoja sniegas, tačiau vaikų širdelėse pavasaris. Jie niekada nepamirš, kad gyvena pačioje gražiausioje šalyje – Lietuvoje. Visiems buvo smagu pabūti kartu ir pajusti, kad mes „...tikrai mylim Lietuvą!“

Mokytojos Roma Gurevičienė, Nida Stakienė

Joomla templates by a4joomla