Pagrindinis

Stovykla „Sveikata – mūsų pačių rankose“

Šiais mokslo metais mūsų mokykla dalyvauja Visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos projekte „Sportas – Grožis – Sveikata“. Jo tikslas – skatinti jaunimo sveiką ir aktyvų gyvenimo būdą, formuoti sveikos gyvensenos įgūdžius, stiprinti atsakomybę už savo sveikatą, kurti jai palankią aplinką ir skleisti informaciją apie ją, įtraukti kuo daugiau jaunimo į sportinę veiklą.

Organizuodami aktyvų, naudingą ir turiningą vaikų laisvalaikį formuojame sveiko gyvenimo nuostatas, padedame šeimoms auginti sveikus, laimingus, besišypsančius, noriai sportuojančius ir tobulėjančius įvairiose sportinėse veiklose vaikus.

Rugsėjo 30-ą – spalio 1-ą dienomis vyko dviejų dienų stovykla „Sveikata – mūsų pačių rankose“ kaimo turizmo sodyboje „Pasartėlė“ prie Sartų ežero Zarasų rajone. Mokiniai dalyvavo įvairiose veiklose. Pabuvojo Antazavės dvaro amatų centre, kur edukacinio keramikos užsiėmimo metu susipažino su puodžiaus amatu bei turėjo galimybę išbandyti ir pasisemti naujos patirties atliekant kūrybinius darbus iš molio. Taip pat aplankė Stelmužės ąžuolą, grožėjosi Zarasų krašto gamta.

Stovykloje įvairių veiklų metu buvo stengiamasi gilinti mokinių žinias apie sveikatą palaikančius ir stiprinančius veiksnius: mitybą, darbą ir poilsį, fizinį aktyvumą ir saugumą.

Projekto koordinatorės Daiva Vilniškienė ir Nijolė Mežiūnienė

Joomla templates by a4joomla