Pagrindinis

Šeimos ir darželio bendradarbiavimas

Šeimos dalyvavimas darželio veiklose yra labai svarbus vaikui, todėl geranoriška šeimos ir mokytojų sąveika – viena pagrindinių sąlygų, lemiančių vaiko ugdymo sėkmę. Bendra veikla suartina tėvus ir mokytojus, tėvus ir vaikus, jie jaučiasi saugūs, mylimi ir laimingi.

Artėjant gražiausioms metų šventėms – šv. Kalėdoms Paliūniškio pagrindinės mokyklos Tiltagalių skyriaus „Drugelių“ grupės tėveliai vaikams dovanojo daug paslapties, grožio, džiaugsmo puošdami grupės erdvę, organizuodami įvairias veiklas.

Kiek daug nuostabos, džiaugsmo vaikams sukėlė Elzės, Jono ir Elijos tėvelių įrengtas namas elfams. Jame visą adventinį laikotarpį šeimininkavo į grupę atvykę elfai. Elijos mamytė ir sesė Norgailė atnešė laišką nuo Kalėdų senelio su prašymu, kad vaikai „numegztų“ jo nykštukams kepurėles. Ši veikla užtruko gana ilgai, nes vaikai stengėsi, kad kepurėlės būtų gražios, spalvingos ir patiktų nykštukams. Prieš pat Kalėdas Jonuko močiutė ir krikštomama pasiūlė vaikučiams išsikepti keksiukų. Vaikams labai patiko patiems prisiliesti prie gamybos proceso, jie susipažino su produktais, svėrė, matavo, skaičiavo reikalingus ingredientus. Kūrybiniai gebėjimai atsiskleidė puošiant iškeptus keksiukus. Kepiniai buvo ne tik gražūs, bet ir labai skanūs. Vaikai keksiukus nešėsi į namus ir vaišino savo šeimos narius.

Viskas, kas buvo daroma adventiniu laikotarpiu, daroma vaikų labui. Per patyriminę veiklą vaikai įgijo ne tik naujų žinių, gebėjimų ir įgūdžių, jie jautėsi laimingi, svarbūs, pasitikintys savimi.

Labai džiugu, kad veiklose dalyvavo ne tik tėveliai, bet ir šeimos nariai.

Dėkojame tėveliams ir šeimos nariams už malonų, šiltą bendravimą ir bendradarbiavimą, jūs suteikėte vaikams naujų žinių, daug teigiamų emocijų, šis Kalėdų laukimas buvo įdomus ir prasmingas.

Grupės mokytoja Roma Gurevičienė, padėjėja Laura Morkūnienė

Joomla templates by a4joomla