Pagrindinis

Tarptautiniai mokymų kursai ir konferencija Italijoje

Lapkričio 29–gruodžio 2 d. Italijoje vyko „Erasmus+“ projekto „Judėjimas: mokykla be plastiko“ („School Plastic Free Movement“, Nr. 621506-EPP-1-2020-1-IT-EPPKA3-IPI-SOC-IN) tarptautiniai mokymų kursai, kuriuos organizavo Istituto Comprensivo Bosco Chiesanuova.

 

Projekto dalyviai iš Ispanijos, Portugalijos, Šiaurės Makedonijos, Turkijos ir Lietuvos dirbdami porose diskutavo apie vertybes ir dalyvavimo projekte tikslą, siūlė idėjas, kaip išsaugoti gamtą, grupelėmis kūrė praktinių užsiėmimų planus, šalių komandų atstovai skaitė paruoštus pranešimus. Projekto dalyviai turėjo galimybę susipažinti su mokykla, kurioje įgyvendinamos gamtosauginės priemonės ir stebėti technologijų pamoką penktokų klasėje.

Gruodžio 3 d. Veronoje vyko programos „Erasmus+“ KA3 projekto „Robotika prieš patyčias“ ("Robotics versus Bullying", RoBy, Nr. 612872-EPP-1-2019-1-IT-EPPKA3-PI-FORWARD) tarptautinė konferencija „Taikaus ugdymo principai – mokykla be konfliktų“. Konferencija prasidėjo Dalai Lamos video žinute apie švietimo misiją. Konferencijoje vyko 3 panelinės diskusijos ir 4 sesijos praktinių seminarų. Juose dalyvavo švietimo atstovai iš Italijos, Ispanijos, Portugalijos, Lenkijos, Rumunijos, Šiaurės Makedonijos, Turkijos, Brazilijos, Peru, Indijos, Lietuvos, Šveicarijos. Lietuvai atstovavo projekto koordinatorė Švietimo centro direktorė Jurgita Vaitiekūnienė, projekto ekspertė Vaida Šiaučiūnė, Švietimo centro savanorės Asta Savickienė ir Rūta Martinkėnienė (Paliūniškio pagrindinė mokykla), Rita Dabulevičienė (Piniavos mokykla-darželis) bei Aiva Simanavičienė (Panevėžio „Šaltinio“ progimnazija).

Įgyta patirtis, įveikti iššūkiai sudarė sąlygas konferencijos dalyviams bendrauti ir bendradarbiauti ne tik tarpusavyje, bet ir tarptautiniu lygmeniu.

Projekto dalyvės Asta Savickienė ir Rūta Martinkėnienė

Joomla templates by a4joomla