Pagrindinis

Vaikų konferencija „Moksliniai rudens atradimai. Aš tyrėjas“

Lapkričio 8 d. trijų vaikų komanda kartu su mokytoja dalyvavo respublikinėje ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų virtualioje konferencijoje „Moksliniai rudens atradimai. Aš tyrėjas“, kurią organizavo sostinės VŠĮ „Gedimino miesto mokykla“. Vaikų konferencijos tikslas – skatinti vaikų domėjimąsi rudens pokyčiais gamtoje bei ugdyti ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų viešojo kalbėjimo, probleminių klausimų kėlimo bei tyrinėjimų gebėjimus, pristatant savo mokslinius rudens atradimus.

Gabija Čerepovičiūtė, Neitonas Zabiela ir Fausta Račinskaitė visiems konferencijos dalyviams pristatė projektinės savaitės "KAS YRA VĖJAS?" veiklas, kurios prasidėjo grupėje, o tęsėsi lauke. Vaikai aiškinosi, kokius gerus ir blogus darbus padaro vėjas, kaip jį pamatyti, kaip jį panaudoti žaidimams. Pasakojo, kaip gamino ir naudojo „vėjo rankoves" vėjo stiprumui ir krypčiai nustatyti, kaip vaizdavo snaudžiantį vėją ir siaučiantį tornadą, kaip žaidė su vėjo malūnėliais, kaip organizavo burlaivių varžybas. Mažieji tyrėjai pristatė atliktą bandymą, kurio metu išsiaiškino, kad stipriausiai pučia ne vaikas ir ne vėjas kieme, o plaukų džiovintuvas!

Nors truputį nedrąsiai vaikai jautėsi kalbėdami prieš ekraną, bet džiaugėsi galėję virtualiai susitikti su savo bendraamžiais iš kitų Lietuvos ugdymo įstaigų, pamatyti jų atliktus tyrinėjimus ir pasiklausyti pristatymų.

Priešmokyklinio ugdymo mokytoja Asta Savickienė

Joomla templates by a4joomla