Pagrindinis

Edukacinė išvyka po Ignalinos nacionalinį parką

Paliūniškio pagrindinės mokyklos pradinukai dalyvauja socializacijos projekte „Mes – gamtos vaikai“. Rugsėjo 22 dieną vykome į edukacinę išvyką po Ignalinos nacionalinį parką. Aplankėme Triušių slėnį, kuris mokinukus labai sužavėjo savo gyventojais.

Kai kurie vaikai pirmąkart išvydo kupranugarį. Atsisveikinę su Triušių slėnio gyventojais vykome į Ginučių malūną. Čia susipažinome su vienu įsimintiniausiu Aukštaitijos nacionalinio parko simboliu. Vaikus sužavėjo senove alsuojantis malūno pastatas, tiltas ir užtvanka. Išgirdome keletą įdomių pasakojimų apie malūną. Po to aplankėme legendomis apipintą Ladakalnį, 176 metrų kalną, nuo kurio atsiveria nepakartojami vaizdai. Vaikai į kalną nešėsi akmenukus su savo svajonėmis ir padėjo po Ladakalnio viršūnėje augančiu ąžuolu, tikėdamiesi, jog jų svajonės tikrai išsipildys. Galiausiai nuvykome į Bitininkystės muziejų. Susipažinome su bitučių gyvenimu bei bičių ekologija. Vėliau Bičių muziejaus teritorijoje mes pasivaišinome savo atsivežtais užkandžiais prie bendro stalo.

Suprasdami, kokį didelį poveikį žmogui, jo dvasinei būsenai, sveikatai duoda gamta, mes, Paliūniškio pagrindinės mokyklos pradinukai, labai puikiai praleidome laiką Ignalinos nacionalinio parko apsuptyje. Įdomios veiklos suteikė vaikams daug gerų emocijų ir patirčių, todėl į namus grįžome tikrai jautresni, stipresni ir pailsėję.

Pradinių klasių mokytojos Nijolė Mežiūnienė, Danutė Lukoševičienė

Joomla templates by a4joomla