Pagrindinis

Projektas KarTU

         Pastaraisiais metais išpopuliarėjus socialiniams tinklams, kuriuose vyrauja tobulo gyvenimo iliuzija, vaikams kyla vis daugiau emocinės ir fizinės sveikatos iššūkių. Viešai demonstruojama geroji gyvenimo pusė vaikams sustiprina nepasitikėjimą savimi, sunku atskirti realybę nuo virtualios, sukuriama iliuzija, kad tik socialiniuose tinkluose populiarūs žmonės yra sėkmingi.

         Iš to seka ir kiti iššūkiai: mokyklose gimsta vis daugiau patyčių, mokiniai nežino, kaip save vertinti, kaip savimi tikėti, kaip valdyti kylančias sunkias emocijas (liūdesį, nepasitikėjimą, pyktį), kuo vadovautis. Siekiant padėti mokiniams lengviau suvokti save, atskirti, kas yra tikra, padėti nepasimesti vizualiai tobulame pasaulyje, mūsų mokykloje buvo organizuojami renginiai, kuriuose pagal numatytas temas su vaikais įvairią problematiką aptarė profesionalūs lektoriai. Projektas baigėsi. Gavome laišką, kuriame rašoma:

         ,,Dabar tikrai rašome paskutinį kartą – šiek tiek liūdna ir šiek tiek džiugu galutinai atsisveikinti su mylimu projektu, bet visi augame, tobulėjame ir išmokę vienas pamokas keliaujame mokytis kitų. Norime padėkoti Jūsų mokyklos bendruomenei, o labiausiai – moksleiviams už aktyvų ir nuoširdų dalyvavimą KarTU projekto paskaitose su priskirtais lektoriais, kurie visuomet apie moksleivius atsiliepdavo su šypsenomis ir tik geru žodžiu.
         Moksleiviams linkime šviesiausių tikslų ir svajonių realizavimo, niekada nenustokite tikėti savimi ir džiaugtis pasauliu bei džiuginti jį. O mokytojams dėkojame už operatyvų bendradarbiavimą, gražią draugystę, atsidavimą mokinių gerovei bei paslaugumą lektoriams, bei mums – projekto koordinatorėms.
         Buvo labai labai malonu turėti reikalų, tikime, kad šis projektas – puiki patirtis mums visiems, o kol kas – nesakome viso gero, sakome iki kitų kartų ir dėkojame už gražią draugystę!
         Gražių ir sėkmingų naujų mokslo metų!

Daug linkėjimų,
Danielė ir Ilona 

Socialinė pedagogė Rūta Martinkėnienė

Joomla templates by a4joomla